Open dag zaterdag 25 juni

april, 2016

Week van de Akkerbouw: ontdek het verhaal achter ons eten

Van 20 tot en met 25 juni wordt voor de tweede maal de Week van de Akkerbouw georganiseerd. Dit initiatief wil Nederlanders laten kennismaken met de akkerbouw; een innovatieve en duurzame sector die aan de basis staat van een groot deel van het dagelijks eten. Met een Open Dag, seminar en social media winactie nodigt de Week van de Akkerbouw consumenten uit om het verhaal achter hun eten te ontdekken. Akkerbouwers en andere bedrijven kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor deelname aan de Open Dag op de geheel vernieuwde website van de Week van de Akkerbouw.

Steeds meer Nederlanders willen weten waar hun voeding vandaan komt en hoe het wordt verbouwd. Aardappelen, granen, suikerbieten, wortelen en uien, het is nog maar een greep uit het brede scala aan gewassen die Nederlandse akkerbouwers verbouwen. Wat weet de u/jij  eigenlijk van het vakmanschap en de duurzame bedrijfsvoering van de akkerbouwer? Of van de verwerking tot grondstof of consumentenproduct? Van 20 tot en met 25 juni 2016 geven akkerbouwers en bedrijven hierop zelf het antwoord tijdens de Week van de Akkerbouw.

Open Dag

Op zaterdag 25 juni tussen 10 en 15u openen akkerbouwbedrijven én toeleverende en verwerkende bedrijven hun deuren. Iedereen die wil weten hoe gewassen zoals aardappelen, granen, suikerbieten en verschillende groenten geteeld en verwerkt worden is dan welkom. Bezoekers kunnen dan zelf ervaren dat Nederlandse akkerbouwers vakmensen zijn die elke dag met hart en ziel op hun bedrijf voedselgewassen telen.

Op het kaartje kunt u zien welke bedrijven er deelnemen en waarom het zo leuk is juist deze bedrijven te bezoeken. Het is een gevarieerd aanbod met diverse activiteiten. Vanaf juni kunt op de website www.weekvandeakkerbouw.nl terecht voor meer informatie. Op de website kunt u dan een ‘routekaart’ printen die langs alle bedrijven gaat die meedoen met de open dag.

We zouden het ontzettend leuk vinden om u/jou te ontmoeten op de open dag!

 

Boer Buitenhuis: Kom kijken bij onze ‘pieperautomaat’ de leukste manier om aardappels te kopen! Onze automaat biedt ook nog uien, eieren, chips en (biologische) seizoensgroenten. We zijn ma t/m zaterdag geopend van 8-22u. Meer info op www.depieperautomaat.nl of volg ons op Facebook. Op de open dag kunt u rondkijken op ons bedrijf, durf je op zo’n grote combine te klimmen? Doe een poging om zo’n heerlijke zak ambachtelijke chips te winnen bij het piepermeppen. Kom en laat u verrassen!